Copilot ABC

Copilotin käyttö Microsoft Teamsissa – Aloittelijan ABC

Tämä artikkeli on tarkoitettu kaikille, jotka miettivät, että miten Copilot-sovellusta käytetään Microsoft Teamsissa. Artikkelissa käydään läpi mistä Copilot löytyy MS Teamssissa ja näytetään parilla promptilla (tekoälylle annettu komento / ohje) miten homma lähtee käyntiin.

Teams on käyttäjällä englanninkielinen, minkä vuoksi myös Copilot on englanniksi. Huom. Kieliasetus ei estä käyttämästä kuitenkaan Copilottia suomeksi. 

Vaihe 1

Avaa Microsoft Teams ja valitse vasemmalla olevasta valintapalkista ”View more apps”

Vaihe 2

Ikkunaan avautuu Copilotin aloitussivu. Sivulla on valittavissa useampi kategoria, josta voit aloittaa. Tässä artikkelissa aloitamme kohdasta ”Start the conversation”. 

Vaihe 3

Keskustelu Copilotin kanssa aloitetaan kirjoittamalla kysymyslaatikkoon sivun alareunassa. 

Vaihe 4

Sitten on ensimmäisen kysymyksen/ promptin aika. Vaikka käyttäjän Teams on englanninkielinen, voi kysymyksen esittää suomeksi. Esitetään Copilotille kysymys ”Mikä päivä tänään on? ja napsauteaan laatikon oikeassa alareunassa olevaa nuolta. 

Alla olevassa kuvassa näkyy kuva sekä Copilotin vastaus. 

Vaihe 5

Ensimmäinen kysymys on nyt kysytty. Kysytäänpä Copilotilta apua arkiseen ongelmaan. ”En tiedä mitä laittaisin tänään ruokaa. Minulla on jääkaapissa 400g jauhelihaa ja paketti spagettia. Mistä niistä voisi valmistaa?”

Alla olevassa kuvassa näkyy kuva sekä Copilotin vastaus. Kuten huomata voi, Copilot ei hämmenny pienistä kirjoitusvirheistä.

Rohkeasti kokeilemaan

Toivottavasti tämä artikkeli saa sinut kokeilemaan Copilotin käyttöä. Suosittelemme työkaluun tutustumista ihan arkisten asioiden kautta, josta on sitten helpompi siirtyä esimerkiksi hieman monimutkaisten kysymyksien (promptien) pariin ja vaikkapa ottamaan Copilot mukaan Teams-kokouksiin. 

Askel kerrallaan!